Wie ben ik?

Hi,

Welkom op mijn eerste blog!

Om van start te gaan in deze nieuwe wereld wou ik beginnen met mezelf voor te stellen. Zo kan je me onmiddellijk beter leren kennen, we starten bij het begin.
Mijn naam is Naomi en ik ben 26. Samen met mijn vriend Dylan woon ik bij mijn ouders in Bertem. Hier ben ik normaal dagelijks aan het werk om mijn passie te delen als kapster en schoonheidsspecialiste in mijn eigen zaak en vanaf nu ook via mijn blogs. Spannend.

Van kinds af aan had ik 2 grote passies. Paardrijden en later kapster worden.
Op hele jonge leeftijd startte ik met paardrijden, een heel apart leven. Puur en liefdevol maar zeker ook met een goede portie doorzettingsvermogen en niet te vergeten letterlijk bloed, zweet en tranen maar met enorm veel voldoening. Zodra ik kon begon ik op het school met mijn 2de passie te ontwikkelen, kapster worden. Vanaf het 2de middelbaar startte ik aan mijn avontuur als kapster in het toenmalige Sint-jozefsinstituut te Kessel-lo, dit voor 6 jaar. Tijdens de schooljaren en door de richting als kapster werd ook mijn liefde voor schoonheidsbehandelingen geboren. Na mijn diploma als kapster behaalde ik dan ook mijn diploma als schoonheidsspecialist, via Syntra in dagonderwijs.

Als jonge tiener zag ik mezelf niet meteen zelfstandige worden en was vooral het kapster zijn belangrijk. Met veel ondernemers in de familie zie je ook niet enkel de voordelen maar ook de nadelen van het zelfstandig zijn, want ja hoor die zijn er zeker en vast. Het is niet steeds roze geur en maneschijn zoals het er soms uitziet. Maar de ondernemerszin heeft zich na verloop van tijd vast gebeten of misschien zit het wel in mijn bloed? Wat ik vooral verder wou brengen is mensen gelukkig maken en mijn eigen pure passie delen, zonder regels of richtlijnen. Ondernemen van uit het hart.

Op 1 maart 2015 startte ik in bijberoep mijn eigen zaak op 21 jarige leeftijd. La Fuenté was geboren. Door de combinatie van zowel beauty als hair wou ik een totaalconcept creëren waar je voor bijna alle behandelingen terecht kan. Een plek waar je kan thuis komen en volledig tot rust kan komen, waar je als klant bovenaan staat. Een aangename beleving, goede service en persoonlijk aanpak.

Op het gebied van kapster specialiseer ik mij in opsteekkapsels en kleurtechnieken, als colorist. Als schoonheidsspecialiste ligt de focus meer op huidverbetering, suikerontharing en cryotherapie. Daarnaast is het vele bijscholen een super belangrijke factor in dit beroep, je kan nooit te veel opleidingen volgen en kennis opdoen. Creativiteit is iets wat je niet kan leren maar wel verder kan ontwikkelen en uitbreiden. De tijd staat nooit stil.

Naast mijn bijberoep ben ik ook steeds als kapster blijven werken tot ik in Januari 2018 de keuze maakte om voltijds voor La Fuenté te gaan, tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds enorm blij dat ik die kans heb durven grijpen. Het is niet altijd makkelijk geweest maar ik zou niets liever willen doen. Als laatste zou ik graag nog iets meer over de huismerken van La Fuenté vertellen, want hierover hoop ik nog veel met je te delen.

Ahava was het eerste merk waarvan ik snel overtuigd was om mee samen te werken en dat er al bij hoorde vanaf de start. De filosofie achter het merk is zo mooi en puur. Ik leerde het kennen tijdens mijn opleiding als schoonheidsspecialist en vooral door mijn huidziekte, psoriasis. Ik testte het Dode Zee zout voor in bad, het ‘Liquid Dead Sea Salt’ en de ‘Dermud Foot Cream’ om mijn opstoot van psoriasis onder controle te houden en wat een verschil. Na de eerste toepassing van de producten had ik al meteen resultaat. Ahava staat voor Liefde en dat voel je meteen wanneer je de producten gebruikt. Het is een merk dat gebruikt kan worden door elk huidtype en door zowel jong als oud. 100% natuurlijk met allemaal ingrediënten uit de Dode Zee. De producten bevatten geen SLS/SLES, parabenen of gluten en worden niet getest op dieren. Een trip naar de Dode Zee staat zeker ook bovenaan mijn bucketlist.

Schwarzkopf Professional leerde ik kennen wanneer ik de stap had gezet om volledig zelfstandige te worden. Een lieve en leuke vertegenwoordigster kwam op mijn pad en leerde me Blondme kennen. Het neusje van de zalm voor blondjes. Toen kreeg mijn focus op kleurtechnieken een zware boost en werd de liefde voor blond nog groter. Bij Schwarzkopf kon ik mijn creativiteit nog beter uiten en de producten boden veel meer mogelijkheden voor mezelf als kapster en voor de klant. In het bedrijf sta jij als klant centraal en zijn ze dagelijks bezig om nieuwe producten te creëren naar jou behoeftes en noden met de nieuwste technologieën en ontwikkelingen. Haircare on the next level.

Iets daarna leerde ik Royx Pro kennen en ontdekte ik hoe goed suiker kan zijn voor je huid. Spijtig genoeg niet om te eten, voor de lijn dan, maar fantastische om op een zachte manier te ontharen. Ook hier was weer een fantastische vrouw die haar passie deelde vol met liefde voor haar product. Het was een hele weg om af te leggen, maar wat een verandering. Vorig jaar na de eerste lockdown besliste ik dan ook om na 2 jaar nog enkel met suikerontharing te werken en ook in deze behandeling naar een 100% natuurlijk product over te stappen. Maar dat was niet het enige voordeel. Een zijde zachte huid, geen kans op verbranding, geen meegetrokken huid en nog langer haarvrij. Ondanks dat het een ontharing blijft is het een aangename ervaring en heb je er zo lang geniet van.

Nu je me beter leren kennen hebt kan ‘Beautytalk’ van start gaan. In dit avontuur deel ik graag mijn kennis met jou en sta ik je bij met professioneel advies en inspirerende woorden. Volg zeker ook de instagram en facebook pagina @beautytalk.bylafuente zo blijf je steeds op de hoogte en kan ik mijn positieve vibes met je delen!
Wil je graag meer weten over La Fuenté?
Neem een kijkje op deze website of volg via sociale media @lafuente.beautyandhair.

xoxo

Naomi
Travel Essentials

Nutricosmetica

Het belang van een goede SPF factor

Blonde Haren

Waarom is een goede huidverzorging nu zo belangrijk?

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x