Blonde Haren

Zoals je in de eerst blog al kon lezen en waarschijnlijk al wel gemerkt hebt tijdens een bezoekje op instagram/Facebook aan La Fuenté, heb ik een grote passie voor Blond. Een blonde haarkleur kan heel gevarieerd zijn van heel licht tot vrij donker, koel of warm en bovendien brengen enkele schakeringen al onmiddellijk meer leven in je haar. Voor mezelf zijn blonde haarkleuringen dé manier om mijn creativiteit los te laten en verder te ontwikkelen. Haar kleuren is echt niet eenvoudig en vraagt veel kennis en ervaring, door de lockdowns zullen enkele dit zeker gemerkt hebben wanneer ze zelf aan de slag zijn gegaan. Voor een ‘basic’ kleuring kan je genoeg nemen met een goede kleurkennis want laten we eerlijk zijn een kleuring kan iedereen aanbrengen met uitleg, zolang het recept maar goed is maar voor blonde kleuren/technieken ligt dit heel anders. Naast een goede kleurkennis is een goede techniek hier een heel belangrijk punt, tijdens balayage,ombres,highlights,.. kan ik als kapper mijn eigen kleurpallet creëren, mijn creativiteit en inzicht uiten en zo aan iedere klant mijn persoonlijk ‘kunstwerk’ afleveren. In deze blog wil ik graag enkele dingen met je delen waar je rekening mee moet houden als je blonde haren wil/hebt.

Blonde haren hebben (net zoals alle haren trouwens) nood aan een goede verzorging. Kleur behandelingen hebben invloed op de gezondheid van je haar, de ‘schade’ is afhankelijk van de behandeling en producten die gebruikt zijn. Maar laat je dit zeker niet tegen houden om je haren te kleuren want zelfs je haren altijd vast doen met een strakke rekker, te hard kammen, de zon, chloorwater en nog zoveel andere factoren beschadigen je haren en over sommige had je misschien zelfs nog niet eens nagedacht?

Als colorist heb ik al met verschillende kleuring en ontkleuringsproducten gewerkt maar Blondme van Schwarzkopf Proffesional springt er boven uit. Zuivere, mooie blonde tinten en een maximale bescherming voor je haren met de inbegrepen bondingstechnologie. De bonding bevindt zich in zowel de ontkleuring, collages als verzorgingsproducten en zorgt ervoor dat je haren tijdens het ontkleuren/kleuren beschermt worden. Tijdens het verzorgingsproces worden je haarbruggen  vanbinnen in je haren hersteld en versterkt. Eén van de belangrijkste zaken tijdens het ontkleurigsproces is dat het op zachte manier gebeurd en dit heeft zowel invloed op de kleur als op de gezondheid van je haren. Helaas heb je als klant hier geen zicht op.. Ik werk altijd met 6 of 20 volume terwijl er in de meeste kapsalons nog steeds ontkleurt wordt met 30 of 40 volume wat een sneller resultaat geeft maar schadelijker is en bovendien meer warme tinten bovenhaalt.

Eén van de belangrijkste ‘after care’ producten is een zilvershampoo, eigenlijk een echte musthave voor blonde en zelfs grijze haren. Een paarskleurige shampoo zorgt ervoor dat je blonde kleur fris blijft, gele en kopere tinten neutraliseert en het verlengt de houdbaarheid van je collage die tijdens je kleurbehandeling wordt geplaatst. Gebruik zeker altijd een verzorging na het wassen, dit is echt een must wanneer je je haren kleurt! Was je meer als 1x per week en heb je niet altijd tijd om je masker te gebruiken? Gebruik wanneer je weinig tijd hebt een leave-in spray conditioner na het wassen ze bieden een goede verzorging voor je haar en maken het doorkammen veel makkelijker. Zelf ben ik niet zo’n fan van conditioner omdat je even veel tijd en moeite moet doen om je conditioner juist toe te passen en laten inwerken als bij een masker, daarom is een spray conditioner door de week de ideale oplossing. Snel en verzorgt.

Het lijkt allemaal eenvoudig in de winter willen we donker haar en in de zomer willen we blonde lokken, maar zoals ik in het begin al vertelde vragen blonde haarkleuringen veel kennis en is dit niet zo eenvoudig als het lijkt. Ik bespaar je de details en achterliggende knowledge maar zoals je op de afbeelding hier onder kan zien bevat je donkere haarkleur veel achterliggende pigmenten. Wat betekent dit nu juist, wanneer je je haren lichter gaat maken gaat er een ‘nieuwe’ kleur tevoorschijn komen afhankelijk van je kleurpigment binnen in je haar en je voorafgaande kleuringen gaat er meestal een oranje/gele kleur tevoorschijn komen. Bekijk het als barrières die je moet doorbreken om tot je gewenste kleurtint te bekomen. Wanneer je dan bijvoorbeeld naar een grijze kleur wilt moet je op een witte basis kunnen starten om een mooie kleur te bekomen. Hiermee wil ik aantonen dat er veel meer zit achter je idealistische afbeelding van Pinterest.

Als je vragen hebt of raad wil mag je me altijd een berichtje of mailtje sturen.
Ik hoop dat je het interessant vond en er wat aan hebt!

xoxo Naomi


Travel Essentials

Nutricosmetica

Het belang van een goede SPF factor

Waarom is een goede huidverzorging nu zo belangrijk?

Wie ben ik?

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x