Waarom is een goede huidverzorging nu zo belangrijk?

Je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord, maar waarom is het nu zo belangrijk om je huid goed te verzorgen? Wanneer we bij ons lichaam aan organen denken vergeten we altijd het grootste orgaan. Dat is namelijk onze huid. Daarom is het op de eerste plaats van groot belang om zorg te dragen voor jezelf en je goed te verzorgen. Wanneer je je huid gaat verzorgen bescherm je ze ook tegen schadelijke invloeden zoals de zon, luchtvervuiling,… waar we allemaal dagelijks mee te maken krijgen. In deze blog leer je je huid beter kennen en geef ik je tips voor een goede skincare routine op te bouwen, ik start met de belangrijkste dingen die je moet weten over de huid.

Je huid langs binnen:
Je huid bestaat uit verschillende lagen, weefsels, klieren, haarvaten.. Om het makkelijk uit te leggen verdeel ik alles in 3 lagen, van binnen naar buiten toe:

 • De onderste laag is het onderhuids bindweefsel of de subcutis, en is de grens tussen je huid en spieren. Het beschermt je onderliggende organen en is verantwoordelijk voor je huidstructuur en de ondersteuning van je huid.
 • De middelste laag is de lederhuid of de dermis. Deze voedt de buitenste laag van je huid en houdt ze zacht en soepel. Je vind er ook de haarvaten, zenuwvezels, spiervezels, haarfollikels en talgklieren terug. Ze hebben elk hun eigen functie in je lichaam.
 • De buitenste laag is de opperhuid of de epidermis. Deze laag bestaat uit 5 sub-lagen en vernieuwt zichzelf constant. Levende cellen worden vanbinnen in naar buiten geduwd en worden tijden het proces droger en platter, eens ze in de bovenste laag van de opperhuid terecht komen zijn ze dood en stapelen ze zich op. Dat zijn dus de ‘dode huidcellen’ waar we altijd over spreken. Dit is ook de laag waarvan je je huidconditie kan beïnvloeden en verbeteren.

Functies van je huid:
Zoals ik daarnet al vertelde is je huid het grootste orgaan van je lichaam. Het omhult en beschermt alle andere organen en lagen die zich onder je huid bevinden. De belangrijkste functies die onze huid vervult zijn:

 • Bescherming tegen de zon
 • Bescherming tegen mechanische invloeden zoals wrijving, stoten,..
 • Reactie op prikkels vb. warmte, koude, aanrakingen.
 • Afscheiding van afvalstoffen
 • Onderhoud en optimaliseert de lichaamstemperatuur

Factoren die je huidconditie beïnvloeden:

 • Verwaarlozing
  Dit is nog steeds de belangrijkste oorzaak bij huidproblemen. Een eenvoudige dagelijkse verzorging met huidverzorgingsproducten helpt je huid om er gezond en jong uit te (blijven) zien.
 • Klimaat
  Een hard klimaat veroorzaakt overmatige blootstelling aan droge lucht, zon en wind. Airconditioning, verwarmingsinstallaties en luchtvervuiling zorgen allemaal voor dehydratatie, lijntjes en pigmentatievlekken.
 • Roken en Alcohol
  Roken beïnvloedt op slechte wijze je bloedsomloop en breekt collageenvezels af, dat zorgt voor droogte en rimpels. Alcohol bevat op zijn beurt ingrediënten die ervoor zorgen dat je huidcellen uitdrogen. Je mag nog steeds je glaasje wijn drinken maar weet dat overmatig alcohol gebruik je huid sterk kan beïnvloeden.
 • Voedingsregime
  Je voedingsregime heeft ook een invloed op je huidconditie. Om je huid er goed uit te doen zien is een gezonde levensstijl belangrijk. Drink voldoende water (10 à 12 glazen per dag) en baseer je voeding op proteïnen, vitaminen, mineralen, koolhydraten en een beetje vet. Extreme diëten hebben een negatieve invloed op de stevigheid en elasticiteit van je huid.
 • Medicatie
  Medicatie, huidverslappende stoffen en verdovende middelen hebben een negatieve invloed op je huid.
 • Erfelijkheid
  Erfelijkheid speel een rol in het bepalen van je huidtype.
 • Stress
  Stress tast je huidconditie aan. Slaap en rust laten je huid toe zich te herbronnen.


Huidproblemen ontstaan door geen/slechte skincare routine:

 • Puistjes
 • Acne
 • Zwarte puntjes
 • Huidveroudering


Na al de bovenstaande informatie over je huid zijn we het er denk ik wel over eens dat het dus echt wel belangrijk is om je huid goed te gaan verzorgen. Maar hoe bouw je je skincare routine op? Niemand houd ervan om 10 verschillende producten te moeten gebruiken en een uur in de badkamer voor de spiegel te staan, laat staan onze wekker vroeger te moeten zetten.

Wanneer je eerder helemaal geen verzorgingsroutine had begin dan best met de belangrijkste stappen zoals reinigen en hydrateren. Achteraf kan je altijd je routine uitbreiden maar wanneer je alles ineens moet veranderen is dit soms een te grote stap waardoor je het niet lang vol zal houden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Vergeet ook zeker niet s’avonds je huid goed te reinigen en verzorgen. Zoals bij de ochtendroutine is het belangrijk om als eerste stap je huid te reinigen zodat al het vuil, talg en make-up verwijdert wordt voor je begint te smeren. S’nachts heeft onze huid de tijd om te herstellen en wordt de celvernieuwing verhoogt zodat de producten dieper inwerken en goed hun werk doen.

Naast je dagelijkse schoonheidsroutine gebruik je ook best zeker 1x per week een scrub om de dode huidcellen te verwijderen en een masker om je huid dieper te gaan voeden. Je kan met je maskers ook een mix & match toepassen vb. zuiverend masker op de T-zone, brightening masker onderaan de ogen en een hydraterend masker om de wangen. Afhankelijk van de noden van je huid natuurlijk.

Ideale ochtend routine met Ahava:

1.1 Reinigen:
Verwijder de overtollige olie op de huid en de restjes van producten uit je nachtverzorging.
Bij een normale tot droge huid kan je de All-in-one Toning Cleanser gebruiken deze reinigt, verwijdert make-up en bevat een toner. Bij een vette huid ga je best voor de Refreshing Cleansing gel dit is een zeepvrije gel die je huid reinigt, hydrateert en fris laat aanvoelen.

1.2 Toner:
Het Mineral Toning water zorgt ervoor dat je zeker geen restjes reiniger, vuil of olie meer op je huid hebt en helpt ook als je last hebt van acne. Wanneer je de All-in-one toning cleanser gebruikt mag je deze stap overslaan tenzij je een extra verfrissing wilt na het reinigen.

2.1 Essence:
Bij een zeer droge of oudere huid kan je voor het serum een essence aanbrengen. Deze gaat je huid een ongelofelijk hydratatie boost geven en zorgt ervoor dat je serum en dagverzorging beter opgenomen wordt. Je kan het vergelijken met een droge spons, die neemt ook niet zo goed water op in tegenstelling tot als de spons vochtig gebruikt zou worden. Bij Ahava heb je de keuze tussen de Age Control Eve Tone Essence en het Activating Smoothing Essence.

2.2 Serum:
Je serum geeft een boost aan je huid en bevordert de opname van je dagverzorging. Bovendien verkrijg je sneller resultaat wanner je een serum aan je verzorging toevoegt. Kies je serum afhankelijk van welke problemen je wilt bestrijden.
- Dead Sea Osmoter™ Concentrate : hydratatieboost, verheldert, herlaad en herstelt.
- Dead Sea Osmoter™ Eye Concentrate: hydrateert, vermindert donkere kringen en
  gezwollen ogen en verheldert.
- Dead Sea Crystal Osmoter™ X6: vermindert zichtbaar rimpels, herstelt de
  vochtbalans, elasticiteit en stevigheid voor een jongere uitstrraling en verbeterde gloed.
- pRetinol™ Serum: bevat veilige retinol (vitamine A), vermindert fijne lijntjes en
  rimpels, verbetert de huidtextuur en teint, egaliseert.

3. Oogcrème:
Een zeer belangrijke stap. Deze huid is dunner en gevoeliger dan de rest van je gelaat en hydrateert zichzelf niet. Kies je oogcrème afhankelijk van welke problemen je wil bestrijden.
- Gentle Eye Cream: hydrateert, verzacht lijntjes en kalmeert vermoeidheid.
- Brightening & Anti-fatique Eye Cream: sterk hydraterend, verzacht fijne lijntjes en
  droge huid, pakt donkere kringen aan, verheldert en verfrist de huid rondom de ogen.
- Extreme Eye Firming Cream: anti-aging, vermindert rimpels en verstevigd de huid,
  verbeterd de elasticiteit, intense en langdurige hydratatie en bescherming.
- Dark Circles & Uplift Eye Treatment: anti-aging, verheldert donkere kringen,
  vermindert wallen, verbeterd elasticiteit, voedt, lift en verstevigd.
- pRetinol™ Eye Cream: anti-aging, diepgaande hydratatie, verbetert de elasticiteit en
  stevigheid rond de ogen, maakt de huid rondom de ogen egaal en glad, vermindert rimpels
  en fijne lijntjes.

4.Dagcrème:
Hydrateer je gelaat om af te sluiten zo bescherm je je huid tegen schade van buitenaf.
Kies je dagcrème afhankelijk van welke problemen je wil bestrijden.
- Essential Day Moisturizer - normal to dry skin: langdurige hydratatie, verhoogt de
  vochtbalans, absorbeert snel, frisse en zachte huid.
- Essential Day Moisturizer – combination skin: lichte crème-gel textuur, langdurige
  hydratatie zonder glanzende huid, kalmeert en beschermt tegen irritatie en ontstekingen.
- Essential Moisturizing Lotion SPF15: langdurige hydratatie, luchtige lotion, bescherming
  tegen de zon en vroegtijdige veroudering.
- Extreme Day Cream: anti-aging, diepe en langdurige hydratatie, verstevigd, vermindert
  rimpels, versterkt je immuunsysteem en verstevigd je natuurlijk huidbarrière.
- pRetinol™ Cream: anti-aging, veilige retinol (vitamine A), langdurige hydratie, vermindert
  rimpels, egaliseert de huid, versterkt de huidbarrière, zowel voor s’ochtends al s’avonds.
- Uplift Day Cream SPF20: anti-aging, vermindert diepe rimpels, verstevigd uitgezakt
  contouren, beschermt tegen de zon, verbeterd de elasticiteit, lift en verstevigd.
- Advanced Deep Wrinkle Lotion SPF30 : anti-aging, botox-like, vervaagt diepe rimpels,
  herstelt de hydratatie, plumpt, beschermt tegen de zon en bestaat uit een lichte textuur.
- Advanced Deep Wrinkle Smoothing Cream: anti-aging, botox-like, vermindert zichtbaar
  diepe rimpels en fijne lijntjes, plumt, diepe hydratatie, bestrijdt volumeverlies van je huid en
  geeft vorm aan gelaatscontouren.

5.Hals & Decolleté:
Vergeet je hals en decolleté niet mee te hydraten en te beschermen, op deze plaatsen merk je sneller huidveroudering op. Breng je dagcrème mee aan op zowel de hals als decolleté of kies voor onderstaande cream en ga voor een strakke huid.
- Extreme Firming Neck & Décolleté Cream: verzacht en verstevigt de huid, intense hydratatie, verstrakt,
  maakt fijne lijntjes en rimpels glad, beschermt de nek en decolleté tegen rimpels en verlies van strakheid.

Nog een laatste tip om je ochtendroutine af te sluiten:
Breng na je ochtend routine de CC cream aan. Deze vervangt je foundation en/of concealer en zorgt voor een egale en stralende huid. Hij past zich aan aan de kleur van je huid en bevat een SPF30 voor een goede zonnebescherming. Ideaal voor een doffe, oneven huid en een stralende, natuurlijke uitstraling.

Veel succes met je beautyroutine, alle producten vind je terug in de webshop van La Fuenté.
Hopelijk heb je ervan genoten!

xoxo Naomi
Travel Essentials

Nutricosmetica

Het belang van een goede SPF factor

Blonde Haren

Wie ben ik?

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x